Kom godt igang med maskinbasen.dk

Navigering på siden

I toppen af siden har du 5 faner hvor du kan finde nyttige oplysninger vedrørende maskinbasen.dk. Se bl.a. hvilke ydelser vi i VKST tilbyder vores kunder indenfor maskinrådgivning, samt importørenes kommentarer til evt. problemer med diverse maskiner. 

Maskinerfaringer

Under fanen "Maskinerfaringer" kan man frit søge mellem alle mærker af maskiner og redskaber. Her fremgår andre brugeres indtastede data, for den pågældende maskine. Vær opmærksom på at man godt kan søge på modelserier, uden at indtaste en model. På den måde fremgår alle modeller i en pågældende serie, fremfor kun 1 bestemt model. Dette kan være en fordel hvis man ønsker et overblik over hele serien.

Når man har søgt efter sin maskine, fremgår et gennemsnit af alle anmeldelser for den pågældende maskiner. Dernæst fremgår hver enkelt maskine for sig selv, længere nede på siden. Det er her muligt at se yderligere oplysninger omkring den pågældende model. For at gøre dette skal man klikke på "se detaljer," under hver enkelt anmeldelse. Derefter fremgår de detaljerede vedligeholdelsestal for hvert år, samt brugerens kontaktoplysninger, hvis man ønsker at afklare problemstillinger omhandlende den pågældende maskine.

Mine Maskiner

Under fanen "Mine maskiner" fremkommer de indtastninger du selv har foretaget. Her kan du se din komplette maskinpark, og nemt og hurtigt navigere rundt mellem de forskellige datasæt. Ønsker du at redigere en maskine, klikker du blot på knappen "Redigér maskin info." Denne funktion brges, hvis man er kommet til at taste en forkert model eller årgang ind fx. Ønsker man i stedet at redigere sine tidligere vedligeholdelsesomkostninger eller kommentarer, klikkes der på "Rediger tidligere år." Denne funktion kan også bruges hvis man løbende registrerer sit vedligehold på maskinerne og dermed skal redigere den totale vedligeholdelsesomkostning for det pågældende år. Ønsker man at begynde indtastningen af et nyt års vedligehold, klikkes der på "Tilføj nyt år."

Tilføj Maskine

For at komme igang med maskinbasen.dk, skal du klikke på fanen "Tilføj Maskine" på forsiden. Her indtaster du Maskine-Producent-Model/Serie-Modelnummer. Dernæst indtastes de andre felter i skemaet. Vær opmærksom på at alle felter mærkeret med en rød stjerne er obligatoriske, og dermed nødvendige at indtaste for at komme videre i systemet. I fanen "Skjul medlemsdata," kan man sætte en markering i, hvis man ønsker at fremtræde anonymt på siden. Vi respekterer dette valg, men opfordrer generelt til at man giver sig selv til kende, for en bedre erfaringsudveksling mellem brugerne.

Indtast data for vedligehold, anvendelse og brændstofforbrug

Når du indtaster data for vedligehold er det vigtigt at dataen er valid. Man kan enten bruge maskinbasen som et registreringsværktøj, og løbende redigere i sine indtastede data, hver gang man får en ny omkostning vedrørende sin maskine. Alternativt kan man indtaste sine omkostninger 1 gang om året, evt. taget fra sit regnskab.

Kender man ikke sit vedligehold, eller har man serviceaftale på maskinen, afkrydses en af disse 2 muligheder.

Brændstofforbruget angives enten som liter/time, eller som liter i alt pr. år. Hvis der indtastes brændstofforbrug for traktorer, er det en fordel at angive hvilke arbejdsopgaver traktoren foretager. Dette angives i feltet "Kommentarer omkring maskinens brug."

Kommentarer til maskinen

Kommentarerne omkring maskinen, både for det enkelte år, men også generelt, er yderst vigtige for at give et samlet billede af maskinens driftsikkerhed. Er man klar over hvorfor tingene har været dyre i veligehold, er det vigtig information at få med. Har traktoren været chippet? Har den kørt med en tung gyllevogn? Har vi ikke været gode nok til at skifte til den lave gruppe i Vario Transmissionen ved tungt arbejde?

Manglende maskiner

Kan du ikke oprette en maskine fordi den ikke findes på maskinbasen.dk? Send da en mail til sgj@vkst.dk, og maskinen vil blive oprettet hurtigst muligt!

 

- Ved tvivlsspørgsmål er du altid velkommen til at ringe til VKST's maskinkonsulenter.